Comenzi la Tel: +40 722 346524 / +40 761 681375

Oferta

NOU: Suc de mere natural obtinut prin presare la rece si pasteurizat.

Pret: 6 RON/l

Must alb 6 RON/l                            l

Must rosu 6 RON/l

Prezentare produse

Beneficii ale mustului PDF Print E-mail
Wednesday, 09 January 2019 10:09

Rezultat în urma zdrobirii strugurilor, mustul conţine nu numai compuşii benefici din pulpa fructului, dar şi din pieliţă, seminţe şi ciorchini. Toţi îi conferă savoare şi proprietăţi tămăduitoare unice.

Îţi aduce arome unice şi sănătate. Şi nu te amețește! Nutriţioniştii atrag atenţia,cu precădere,asupra proprietăţilor sale antioxidante,datorită cărora mustul ameliorează circulaţia sangvină, scade riscurile de maladii cardiovasculare,de obezitate și de diabet de tip 2. Dar acestea nu sunt singurele sale virtuţi!

Un „medicament“ universal

Iată doar câteva din virtuţile lichidului din care se face,prin fermentare,vinul:

Păstrează tinereţea celulelor

Polifenolii şi antioxidanţii blochează efectul nefast al radicalilor liberi asupra celulelor. Aceşti radicali,în exces,sunt principalii responsabili ai îmbătrânirii ţesuturilor – mai ales la nivelul pielii.

Ţine departe cancerul

Rolul mustului în menţinerea sănătăţii celulelor e un permanent obiect de studiu pentru oncologi.

Protejează neuronii

Studiile arată că mustul menţine în bună stare neuronii,limitând pierderea celulelor cerebrale. Tot cercetările relevă că o dietă din care nu lipseşte mustul blochează,parţial,evoluţia maladiei Alzheimer. Se pare că există o legătură directă între consumul de must şi memorie,capacitatea motrică şi facultăţile cognitive.

Accelerează tranzitul intestinal

Acidul tartric provenit din struguri are capacitatea de-a regla digestia. Prin urmare,câteva pahare de must pot să combată,în mod eficace,constipaţia cronică.

Are grijă de inimă,scade hipertensiunea arterială şi diminuează riscul accidentelor vasculare

Prin îmbunătăţirea circulaţiei sangvine,a elasticităţii arteriale şi a funcţiei vasculare,consumul de must te ajută să eviţi oboseala cardiacă şi te pune la adăpost de accidentele vasculare cerebrale. Polifenolii reduc riscul de formare a cheagurilor de sânge şi oxidarea colesterolului „rău“ – una din principalele cauze ale fixării acestor plachete pe pereţii arterelor.

Ocroteşte ochii

Consumul previne apariţia leziunilor retiniene şi a degenerescenţei maculare (boala oftalmologică în urma căreia se distruge vederea centrală).

Are efect antiartroză

Mustul are capacitatea de a diminua durerile articulare.

Limitează inflamarea prostatei

Tot datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi antioxidante,limitează neplăcerile cauzate de mărirea prostatei.

Blochează luarea în greutate

Compusul din must numit resveratrol diminuează luările în greutate,împiedicând astfel apariţia diabetului de tip 2 şi a obezităţii. Polifenolii din must stimulează sistemul imunitar şi reduc leziunile inflamatoare care pot să apară la nivelul celulelor pancreasului,producătoare de insulină.

Încearcă şi tu cura cu must!

Toamna este sezonul indicat pentru un regim de revitalizare și detoxificare a organismului. Dacă vrei să te fortifici înainte de sezonul rece,nimic nu este mai indicat decât o cură cu must,recunoscut pentru efectele sale regeneratoare.


Înainte de a începe procesul de detoxificare,suprimă din dietă toate produsele de origine animală,alimentele procesate,băuturile alcoolice,cafeaua,ciocolata. Bea ceaiuri laxative din plante,pentru a „elibera“ colonul și intestinul. Încearcă apoi două variante de cură:


Cura „ușoară“,de 10 zile:

-Bea un pahar de must cu o jumătate de oră înainte de a lua un mic dejun pe bază de fulgi de grâu.

-La prânz,servește legume preparate la vapori și deserturi pe bază de fructe (mere la cuptor,spre exemplu).

-O dată pe zi consumă un ciorchine de struguri albi (Ceasla,spre exemplu) și un amestec de prune și caise uscate.


Cura „severă“,de 21 de zile:

-E o cură care se bazează în special pe crudități. tÎncepe și termină-ți ziua cu un pahar mare cu must.

-În timpul zilei,nu uita să incluzi în dietă câțiva ciorchini de struguri,alternând strugurii albi cu cei roșii.

-Nu ține o astfel de dietă decât dacă ești într-o stare perfectă de sănătate!


Bine de știut!

Alege struguri copți,care irită mai puțin intestinele. Roadele viței-de-vie au efect laxativ și diuretic,această din urmă proprietate fiind benefică dacă suferi de rinichi sau de anumite forme de reumatism. Strugurii sunt indicați în curele de slăbire și în dietele persoanelor care au activitate intelectuală intensă. Reține că strugurii negri au calități tonice mai puternice decât strugurii albi.

Substanţe din licoare cu calităţi curative

 

Antioxidantul numit resveratrol, care se găseşte în pieliţa strugurilor şi care ajunge în must,este un compus unic:cercetările au demonstrat proprietăţile sale anticancer,antiinflamatoare,antidiabet,benefice pentru sistemul cardiovascular şi cel nervos. Pe de altă parte, studiile arată că proantocianidinele din must au o acțiune antioxidantă extrem de puternică,de 20 de ori mai puternică decât vitamina C şi de cinci ori mai mare ca vitamina E,putând bloca acțiunea anumitor bacterii.


Source

 

Trimite Comanda

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi17
mod_vvisit_counterIeri36
mod_vvisit_counterSaptamana asta121
mod_vvisit_counterSaptamana trecuta322
mod_vvisit_counterLuna asta17
mod_vvisit_counterLuna trecuta1211
mod_vvisit_counterTotal83682

Online acum: 0
IP: 3.215.182.81
,
Today: Apr 01, 2020